Advert
Advert
Advert
DÜNYA 5’TEN, TÜRKİYE 1’DEN BÜYÜKTÜR
Mehmet YILMAZ

DÜNYA 5’TEN, TÜRKİYE 1’DEN BÜYÜKTÜR

Bu içerik 2141 kez okundu.

 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri olan ve veto hakkı bulunan beş ülkeye göndermede bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haklı.

Dünya 5’ten büyüktür. Tüm dünyayı etkileyecek karlarda bu 5 ülkenin veto hakkı olması son derece yanlıştır.

Tıpkı ülkemizde olduğu gibi. Alınan ve alınacak tüm karalara tek bir kişinin onay vermesi son derece yanlış. Tüm yetki tek bir kişide toplanmış vaziyette.

Bakanlar bile onay almadan bırakın karar almayı, açıklama bile yapamıyor.

Hatta ve hatta 6 Şubat depreminden sonra birçok siyasetçi ve bürokrat ‘Cumhurbaşkanımızın talimatıyla’ diye başlayan cümleler kurup deprem bölgelerine gittiklerini ve yaptıklarını anlattı. Talimat verilme hiç kimse kılını kıpırdatmayacak mı?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un imzasını beğenmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "O ne biçim imza ya. İmzayı değiştir" dedi.

Şaka değil. Gerçekten dedi. Bir bakanın nasıl imza atacağına bile karışıyor.

Tüm yetkinin tek bir noktada toplanmasının sonucu bunlar yaşanıyor.

 

DEPREM

 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem yaşadık. Resmi kayıtlara göre 50 binin üzerin vatandaşımız hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Maalesef ilk bir kaç gün arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik” dedi. Bunun nedenlerini ve sonuçlarını iyi düşünmek lazım.

Bu süre zarfında deprem bölgesine çadır ve yiyecek götürmekle mükellef Kızılay kurumunun çadır ve konserveyi parayla yardım derneklerine sattığına bile şahit olduk.

*

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 8 Şubat'ta sosyal medyanın kısıtlanmasına ilişkin, "Gerekli bir durum vardı ki yapıldı. Yanlış bir karar olsa zaten yapılmazdı. Sosyal medya üzerinden bir sürü olumsuzluklar yaşamıştık” dedi. Türkçesi ‘Yaşanan olumsuzluklar, eksiklikler ve aksaklıklar için çok fazla eleştiriliyorduk’

*

‘Ver yetkiyi, gör etkiyi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beş yıl önce "Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz" demişti.

Halk beş yıl önce yetkiyi verdi. Şimdi de etkini görüyor.

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ