Advert
Advert
Advert
MARATON
Mehmet YILMAZ

MARATON

Bu içerik 2268 kez okundu.

 

Devrek Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu yarın yapılacak.
İlçenin tanıtımı ve reklamı açısından güzel bir organizasyon. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen organizasyonun hayata geçmesinde büyük çaba gösteren Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’u tebrik etmek ve hakkını teslim etmek lazım.
1984 yılında Baston ve Kültür Festivali’nin başlamasına ön ayak olan rahmetli Veysel Atasoy gibi güzel bir organizasyon Devrek’e kazandırılmış oldu. Zamanla eksiklikler giderilir, daha büyük bir organizasyona dönüşür ve tıpkı festivalde olduğu gibi uluslararası boyut kazanır diye umuyorum.
*
-‘Neden Ramazan ayında düzenleniyor bu maraton’ diye eleştirip öküz altında buzağı arayanlar için konuyu yetkililere sordum.
Kısaca özetlemek gerekirse maraton Türkiye Atletizm Federasyonu bünyesinde düzenleniyor. Ülke genelindeki organizasyonların takvimi ve Devrek’te düzenlenecek maratonun tarihi de Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından belirleniyor.
*
Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu için federasyona ilk başvuru yapılıp takvime alınması için yapılan görüşmelerde, ilçeye gelecek sporcuları konaklatmak için öğrenci yurtlarının kullanılacağı, tarih belirlerken bunun göz önünde tutulması isteniyor. 
Okulların ikinci yarı yılı ara tatil dönemi baz alınarak maraton tarihi ortaya çıkıyor.
Geçen yıl ve bu yıl Ramazan ayına denk gelen maraton önümüzdeki yıllarda Ramazan ayı sonrasına denk gelmeye başlayacak.
Önemli olan, böylesi bir organizasyonu başlatıp federasyonun takvimine aldırabilmek. 
Vatandaş olarak bize düşense maratona sahip çıkmak. Katılımı artırmak. 

MÜKÂFAT

“Kamuya işe alımları, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız” diye seçim vaadinde bulunan iktidarın, seçimlere kadar 85 bin kişiyi mülakat yöntemiyle işe alacağını biliyor musunuz?
Eğer samimiyseniz bir kararnameyle kaldırın mülakatı. Fakat mesele giderayak mükâfatlandırmak istediklerinizse o ayrı mesele. İktidar değişse bile kamuda sadık adamları kalacak.
Şimdi bu konuyu trol başına sorsalar “Mülakatlarda torpil için çok gelen oluyor. Aralarından seçmekte biz de zorlanıyor. 
Üzerimizden büyük bir yük kalkmış olacak. 
Her şey çok güzel olacak. 
Düzelü bee…” diye cevap verir sanırım.

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ