Advert
Advert
Advert
AKIL OYUNLARI VE AYAK OYUNLARI-2
Mehmet YILMAZ

AKIL OYUNLARI VE AYAK OYUNLARI-2

Bu içerik 2213 kez okundu.

 

İktidar yanlısı muhalefet partileri, AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı içerisinde yer aldı. 
Vatan Partisi hariç.
Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı içerisinde yer almalarına karşı AKP listesinden seçime girme talepleri karşılık bulmadı. İttifak içerisinde ortada kaldı ve mecburen seçime kendi parti amblemleri ile girecek.  Aldıkları oylar milletvekili çıkartmaya yetmezse ne kendilerine ne ittifaka faydası olacak!... Bir anlamda bu oylar boşa gidecek. Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemek mecburiyetinde kalacaklar ama belki de milletvekili çıkartamayacaklar.
Oysaki AKP, Cumhur İttifakı içerisine aldığı HÜDAPAR’dan 4, DSP’den bir kişiyi kendi listesinden milletvekili adayı gösterdi. 
Neye karşılık?
Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemelerine karşılık.
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal AKP’den milletvekili adayı olup Cumhur İttifakı’ destekleyeceğini açıklarken, partisi ve tabanı Millet İttifakını ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı.
Fatih Erbakan da benzer durumda. Parti tabanı büyük oranda Cumhur İttifakına karşı çıktı. Kendisi bu durumu bizzat açıkladı fakat son dakika Cumhur İttifakı içerisinde olacağını duyurdu. AKP listesinden aday gösterilmedi ve ittifak içerisinde ortada bırakıldı. 
Daha önce AKP listesinden aday gösterilen ve milletvekili olan BBP lideri Mustafa Destici, bu seçimlerde neredeyse yalvardı ama AKP listesinde yer alamadı. Mecburen ittifak içerinde kendi partisi ile seçime girecek.
Cumhur İttifakı paydaşlarının tek uzlaştıkları nokta ise Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan.
Paydaş partilerin liderleri uzlaştı fakat tabanları için aynı durum söz konusu değil.
Seçime sayılı günler kaldı. Bekleyip sonucu göreceğiz.
Akıl oyunları ve ayak oyunlarının sonucu nasıl sonuç verecek.

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ