Advert
Advert
Advert
CUMHURİYET VE KAHYA!
İbrahim TIĞ

CUMHURİYET VE KAHYA!

Bu içerik 3429 kez okundu.

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.yılını coşkuyla kutladık.

Her ne kadar hükümet insanlarımızı ayrıştırsa da, cumhuriyetin kurucu değerlerini yoksaysa da halkımızın cumhuriyet coşkusu artarak sürüyor.

Yaşasın Cumhuriyet!

*

Devrek Belediyesi tarafından hazırlanan kutlama etkinliklerine halkımızın yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı. Cumhuriyet Koşusu, Fener Alayı, konserler ve diğer etkinliklerle halkımız Cumhuriyet Bayramını daha bir coşkuyla kutladı.

Çocukların sevgilisi Başkan Çetin Bozkurt elbette onları da unutmadı:

Palyaço gösterileri, survivor parkuru… Çocuklara bayrak, balon, pamuk şekeri dağıttı Başkan Bozkurt.

Çocuklarımızın hepsi pamuk şekeriydi!

*

Başkan Çetin Bozkurt, “Cumhuriyetin bilhassa kimsesizlerin kimsesi” olduğunu bir kez daha anımsattı halkımıza. Elbette, Cumhuriyet, ezilenden yana, horlanandan, ayrıştırılandan yanadır. Sestir, güçtür, çağdaşlığın, demokrasinin beşiğidir. Tüm insanları kucaklar.

Devrek’te de öyle oldu.

*

Devrek Lisesi ilçemizin en eski lisesi. Bu yüzden bir semboldür. Devrek Belediyesi’nin katkı ve destekleriyle, ADD Devrek Şubesi tarafından bu okulumuza Atatürk Büstü yaptırıldı. Büstün açılışı da o büyük gün Cumhuriyet Bayramı’nda yapıldı.

Bir okul, Atatürk ve Milli Eğitim!... Böyle bir açılışa Devrek’in Milli eğitim Müdürü Ercan Kahya katılmadı.

Yazıklar olsun!...

Bir okulda bir tören yapılacak hem de Atatürk Büstü açılacak, orada Milli Eğitim Müdürü olmayacak… Utanmazlık ve aymazlık aynı sahnede!... AKP’nin etkinliği olsa takla atar meydanlarda, kınıyorum kendisini… Tam bir Kahya!...

Bu ayıp yüzünün nişanı olsun!...

*

Cumhuriyet Alanındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, okullarda resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam, Belediye Başkanı ve Bay Kahya kendisi verdi. Yahu!, bu etkinlik senin… İnsan kendi etkinliğinde kendi ödül verir mi? Hiç de mi bir şey görmedin? Orada Garnizon Komutanı var, ona verdir…

Bizim buralarda güzel bir atasözümüz var, hatırlatayım:

-Eşek getirdiği yükü yemez!...

*

Sonuç mu?

Abbas gidici, kimse tutamaz!

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR