Advert
Advert
Advert
BİLİM FUARI
İbrahim TIĞ

BİLİM FUARI

Bu içerik 3002 kez okundu.

 

Gazi Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı projelerin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nı gezdim dün. Öğrencilerin hazırladığı bu projeler arasında “Hırsız nasıl yakalanır?”, “Kestane ağacı neden her yerde yetişmez?” ve “Hacıvat ile Karagöz’ün Unutulmaması ve Değerler Eğitimindeki Önemi” dikkat çekiciydi.

*

Sergiyi gezerken, şair Abdülhak Hamid’in şu dizelerini hatırladım:

-Kim demiş çocuk küçük bir şeydir / Belki de çocuk en büyük şeydir!.

İşte küçük olmadıklarını böyle bir fuarla ispatlamış, çocuklarımız.

Gidin görün Gazi Ortaokulu’ndaki bilim fuarını…

*

Ülkemizin geleceği, yarının büyüğü, çocuklarımız ve gençlerimizin bu projelerini görünce umuduma umut ekledim. Çünkü her geçen gün kötüye, geriye ve karanlığa götürülen ülkemde, çocuklarımızın saçtıkları ışık yüzümü aydınlığa çevirince mutlu oluyor insan…

*

Öğrencilerin kağıtlardan yaptıkları resimler de sergileniyor okulun girişinde.

Birbirinden güzel eserler çıkmış ortaya. En çok da açılır kapanır çiçek dikkatimi çekti sergide. Defalarca açıp kapadım severek…

*

Fuarda Devrek türkülerinden de örnekler verilmiş… Bizim derlediğimiz… Broşürde bastırmışlar öyküleri de yer alıyor türkülerin. Kendi kültürlerine sahip çıkan öğrencilerimizi de kutluyorum.

*

Fuarın açılışında emeği geçen başta şair-yazar, okul müdürü Halil Karga’yı, değerli öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi sevgiyle selamlıyorum.

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR