Advert
Advert
Advert
SANAT SOKAĞI!...
İbrahim TIĞ

SANAT SOKAĞI!...

Bu içerik 3318 kez okundu.

 

Kozlu’da, Anadolu Sanat Derneği Yöneticileri; Fuat Kayabalı, şair Selma Aydın ve gazeteci Abdullah Yılmaç, Zonguldak  sosyal, kültür ve sanatı adına “Sanat Sokağı” gibi anlamlı bir mekan oluşturarak çok güzel bir iş başarmışlar. Kendilerini yürekten kutluyorum.

*

Beni de bu sokağa davet ederek sanatseverlerle buluşturdukları için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Atatürk, “Bir milletin kültürü yükseldikçe kişisel hürriyetin uygulama sahaları genişler ve çoğalır” derken sanatın ve kültürün yüceliğine işaret etmiştir. Hatta şu sözü de çok önemlidir; “Efendiler; hepiniz milletvekili olabilirsiniz. Bakan olabilirsiniz, hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatçı olamazsınız.”

Sanatçıya, sanata verdiği öneme bakın!...

Bugünküler mi?

-Sanatı ve sanatçıyı yok sayıp, sanatın içine tükürüyorlar, ne acı!...

*

İşte bu yüzden Anadolu Sanat Derneği’nin mekanı “Sanat Sokağı” önemsenmeli, sahip çıkılmalı!... Bir çok yazar, şair ve sanatçıyı bir araya getirip onları sanatsever ve okurlarıyla buluşturmak azımsanacak bir iş değildir elbet. Ve her bir konukla ilgilenerek, samimiyetlerini, sevgilerini ve hoşgörülerini ortaya koyuyor bu güzel insanlar, Cumartesi günü ben de sanatın tadına ve lezzetine vardım bu güzel mekanda, ne mutlu!..

*

Ve son bir not: Sanat Sokağı, ilimizin ve ülkemiz kültür, edebiyat ve sanatının yüzakı mekanı olmayı sürdürüyor… Ah bir de bunu uzak görüşlü yetkililer anlayabilse!...

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR