Advert
Advert
Advert
ANLAYAN VARSA BERİ GELSİN...
İbrahim TIĞ

ANLAYAN VARSA BERİ GELSİN...

Bu içerik 5312 kez okundu.

- Emperyalizme karşı bağımsızlık ve var olma mücadelesinin başlangıç tarihini yok sayan başka bir ülke lideri yoktur.

- Ülkenin kuruluşunu ve bağımsızlığını gerçekleştiren, bu uğurda kazandıkları askeri zaferler yanında siyasi, sosyal ve ekonomik alanda en önemli devrimleri gerçekleştiren bütün dünyaya örnek olmuş büyük liderleri ayyaş olarak niteleyen başka bir ülke lideri yoktur.

- Ülkeyi kan gölüne çeviren terör örgütünün yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunmasına, silah yığınağı yapmasına valiliklere talimat göndererek müsaade eden başka bir ülke iktidarı yoktur.

- Kendi ülkesinin silahlı kuvvetlerinin en önemli komutanlarını uydurma bir örgüte üye oldukları gerekçesiyle hapise atıp yargılayan ve bu şekilde kendi ordusunu zaafiyete uğratan başka bir ulusal yargı sistemi ve bunu bu davanın savcısı benim diyerek destekleyen başka bir ülke başbakanı yoktur.

- Yargı sisteminin, eğitim sisteminin, sağlık sisteminin, devlet ihalelerinin, finans sisteminin devlete paralel bir dinsel örgütün güdümüne girmesine açık açık göz yumarak o örgütle işbirliği yaptıktan sonra çıkar çatışması yaşayınca ortaklığına bir anda son vererek saflığımıza geldi diyerek işin içinden ve sorumluluktan sıyrıldığını sanan başka bir ülke iktidarı yoktur.

- Kendi ülkesinin anayasa mahkemesinin kararını tanımadığını ve verilen karara uymayacağını dile getiren başka bir demokratik ülke cumhurbaşkanı yoktur.

-Ülkenin kuruluş ilkelerinden olan milliyetçilik için "biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık" diyen, laiklik ilkesi için "Hem laik hem müslüman olunmaz " diyen, üstelik göreve başlamadan önce tanımadığı anayasaya bağlı kalacağı üzerine yemin eden başka bir ülke lideri yoktur.

- Ülkenin kuruluş ilkelerinden olan laiklik ilkesi için " Laiklik yeni anayasada yer almamalıdır" " Yeni anayasa dindar olmalıdır " diyen, başkanlık yaptığı meclisin kuruluş tarihinde kutlama resepsiyonunu iptal eden başka bir meclis başkanı yoktur.

- Yolsuzluk tapeleri, ihale yolsuzlukları, dış politika tutarsızlık ve başarısızlıkları, her geçen gün artan tutuklu gazeteci sayıları, görsel ve yazılı basına sansür baskıları, her geçen gün artan işsizlik oranı, her geçen gün artan açlık ve yoksulluk oranı, çevre katliamları ayyuka çıktığı halde oyunu her seçimde daha da arttırarak iktidarını sürdüren başka bir dünya ülkesi hükümeti yoktur.

- Kişi başına düşen timsah sayısının kişi başına dökülen timsah gözyaşları ile bu kadar ters orantılı olduğu başka bir dünya ülkesi yoktur.

*

Anlayan varsa beri gelsin!...

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR