Advert
Advert
Advert
FESTİVALLE GÜZELLİKLERE DOYDUK
İbrahim TIĞ

FESTİVALLE GÜZELLİKLERE DOYDUK

Bu içerik 3385 kez okundu.

 

Devrek festivale doydu.

Başkan Çetin Bozkurt’un öncülüğünde yapılan 31. Uluslararası Baston ve Kültür Festivali’yle halkımız sanatından sporuna, kültüründen eğlencesine tam bir mutluluk ve coşku yaşadı.

Buradan anlaşılıyor ki, pandemi, doğal afetler geçiren insanımızda bu güzellikleri gerçekten özlemiş.

*

Karnaval havasına dönüşen festival 7’den 70’e herkese dokundu, herkes kendinden bir şeyler buldu bu festivalle. Devrek Kent Müzesi’nin açılışı ayrı bir önem taşıdı halkımız için. Çünkü, kendi kültürlerini, tarihini, ilçenin geçmişini yansıtan bu müze daha bir anlam taşıdığı için ziyaretçi akınına uğradı.

Başkan Bozkurt bu müze ile toplumun geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kurulmasını ve kurulacak bir bağla da insanlarımızı anılarına götürmeyi amaçladıklarını, belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Milletvekili Ünal Demirtaş ve Tümer Metin de bu müzeye hayran kalanlar arasında.

*

Başkan Bozkurt’un bir başka güzelliği de şair ve yazarları halkımızla buluşturdu. Kitap imzasına Üzeyir Karahasanoğlu, Gülden Işık, Hayri Sarı, Muharrem Akman, Selma Aydın, Tahsin Işık, Burhan K. Kurmalı ve Sevil Özbay gibi önemli şair ve yazarlar katıldı.

Sanat ve sanatçı dostu Başkan Bozkurt, bir kez daha Atatürk’ün sanatçıya sahip çıkma ilkesini Devrek’te yaşama geçirdi.

*

Festivalde sahne alan Derya Uluğ, Ali Atay, Sinan Özen, Batum Çelikler ve Emre Taşdemir de seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle halkımızı coşturdu, doyasıya eğlendi.

Festivalin ana kaynağı ise elbette bastonumuz… Baston ustalarımızın sergileri de ilçemizin tanıtımı, kültürü açısından büyük önem taşıdı. Yöresel ürünlerimiz, yöresel halk oyunlarımız, Kent Konseyi’nin stantları da gözdolduranlar arasında yer aldı.

*

Eski futbolculardan Tümer Metin, Mehmet Nas, Gökhan Tokgöz ve hemşerimiz Kadir Bekmezci de festivalimize ayrı bir renk kattı.

*

Böyle güzel bir festival yaşatan Başkan Çetin Bozkurt’a teşekkür ediyorum…

Tabii ki halkımıza da…

Teşekkürler Devrek…

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR