Advert
Advert
Advert
BİRİKMİŞ NOTLAR!
İbrahim TIĞ

BİRİKMİŞ NOTLAR!

Bu içerik 3625 kez okundu.

 

Devrek’te görev yapan 39 yaşındaki öğretmen Erhan Türksoy, hayatını kaybetti. Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ona tören yapmadı. Oysa görevi başında vefat eden bir öğretmendi o.

Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, bir Devrek Müftüsü kadar olamadı(!) ve sessiz sedasız o genç öğretmeni sonsuzluğa uğurladık.

Devrek Müftüsü diyorum, geçen hafta koronadan yaşamını yitiren imamına sahip çıktı ve Cumhuriyet Alanı’nda pandemi kurallarını hiçe sayarak tören yaptı. Ama bu Kahya (!) bu genç öğretmene bir töreni bile çok gördü!...

Yazıklar olsun.

Ne demişti büyük ozan Yunus Emre:

-Bir garip ölmüş diyeler

Üç günden sonra duyalar

Soğuk su ile yuyalar

Şöyle garip bencileyin!

Garibin kimsesi yok, bu dünyada.

*

Ben şahsen Devrek Müftüsü Hasan İzmirli’nin samimiyetine ve içtenliğine güveniyorum. Ama onun altındaki hokkabazlara, görevini layıkıyla yapmayanlara asla güvenim yok. Ciddi olmalılar önce… Din adamı işini politikadan uzak layıkıyla yapmalı…

En azından bu düzenin böyle gitmeyeceğinin ayırdına varmalılar…

*

Ercan Kahya’ya gelince…

Bu, AKP sevicisi Kahya (!) Devrek’e yakışmıyor…

Ya edebince istifa et ya da gereğinin yapılacağını unutma…

Tam da hocana benzemişsin… O da senin gibiydi sonu felaket!...

Sokak tellalı, dedikodu ile pirim yapmaya ve ayakta durmaya çalışıyor…

Artık vakit geçti…

AKP sokağından çıksan da nafile!

*

Hüseyin Karagülmez… Devrek’in güzel ve sayılan insanlarından biris. Öğretmen. Yaşamını yitirdi geçen hafta. Benimde çok sevdiğim bu güzel insan Devrek Milli Eğitimine yıllarca hizmet etti. Hakkını hiç kimse yiyemez. Kendisine Allah’tan rahmet ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı diliyorum.

Ruhun şad olsun Hüseyin Öğretmenim.

*

Servet Büyükkol benim güzel öğretmenim… Babasını yitirdi dün. Reşit amcamı çok iyi tanırım, güzel bir insandı. Yaşamı seven, herkese hoşgörüyle yaklaşan bir insandı. Bu ölüm onu da götürdü.  Ruhu şad olsun… Ne diyeyim: “Ölüm adın kalleş olsun!”

*

Kayınpederim Cafer Öztürk’ü de yitirdik geçen hafta içinde. Değerli bir insandı. Yıllarca madende çalışıp emekli oldu ve diyaliz tedavisi görüyordu. İyi bir Atatürkçü, Laik ve Cumhuriyetçi bir insandı. Devrek’te evine boydan boya Ekrem İmamoğlu’nun ikinci seçimlerinde afişlerini asan güzel babam, göçüp gidiverdi aramızdan. Ruhu şad olsun…Seni çok arayıp, özleyeceğiz baba!

Arayan, başsağlığı dileyen tüm dostlarımıza eşim ve kendim adına teşekkür ediyorum.

*

Ve son bir not:

Yolun sonu görünüyor!...

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR