Advert
Advert
Advert
HALK HERŞEYİN FARKINDA!
İbrahim TIĞ

HALK HERŞEYİN FARKINDA!

Bu içerik 1835 kez okundu.

 

Vaatlere bakar mısınız?

-Gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle, hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz.

- Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız.

Kim söylüyor bunu?

Recep Tayyip Erdoğan.

*

Peki, bu iki proje kimin eseri? Bunu planlayıp, ortaya koyan ve yıllardır anlatan, iktidara geldiğinde uygulayacağını söyleyen kim?

-Kemal Kılıçdaroğlu.

Amacı ne bu projenin?

-Aile Destekleri Sigortası'nın asgari ücretin altında veya hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsayacak. Bugüne kadar uygulanan ve yoksulun yoksulluğunun istismar edildiği bir sürece son vermek ve yoksulluğun kader olmadığı ve bu topraklarda hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini sağlamak.

Sahiplenen kim?

Recep Tayyip Erdoğan.

*

Dahası var!...

“Aile Sigortası Kurumu Kurulması için, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve 113 CHP milletvekili, Meclis’e kanan teklifi sundu.

Sonra…

AKP ve MHP’li vekiller tarafından reddedildi.

O zaman reddettiklerini bugün seçim vaadi olarak halka sunmaları ne kadar ilginç, değil mi?

İyi ki varsın Kılıçdaroğlu…

*

Bir başkası…

Kılıçdaroğlu yıllardır, kamuya personel alımlarında “mülakatı” kaldıracağını, herkesin aldığı puan sıralamasına göre işe alınacağını, böylece gençlere yapılan haksızlıkları gidereceğini vaat etmişti.

Hatta:

-İktidar olduğumuzda mülakat belasını kaldıracağız, demişti.

Peki, Erdoğan ne diyor:

-Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız.

*

21 yıldır iktidardalar bunları kaldırmak akıllarına gelmedi, Kılıçdaoğlu projeleri  halkta karşılık bulunca, bunlara sahipleniverdiler…

İyi ki varsın Kılıçdaroğlu!

*

Hatırlatmak da yarar var…

Kılıçdaroğlu, KYK kredi borçlarına isyan eden gençlere “Ödemeyin” çağrısında bulunmuş ve bu borçların tamamını sileceğiz, demişti.

Bunun üzerine Erdoğan, 18 Temmuz 2022 tarihli kabine toplantısının ardından KYK borçlarından faizin kaldırıldığını açıklamıştı.

*

Özetlersek...

-Milletimiz artık her şeyi biliyor ve farkında…

Bunun için, önce şu ucube sistemden sonra da kendilerini, kuru soğana muhtaç eden, yoksul ve fakirleştirenlerden kurtaracak.

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR