Advert
Advert
Advert
İSRAİL İLE EKONOMİK SUÇ ORTAKLIĞI SONA ERMELİ
Faik MEKİK

İSRAİL İLE EKONOMİK SUÇ ORTAKLIĞI SONA ERMELİ

Bu içerik 1191 kez okundu.

   Güney Afrika, Türkiye gibi zorunlu yargı yetkisini kabul etmeyen ülkelerden olmasına rağmen Lahey’de soykırım suçlaması ile İsrail’e;  Uluslararası Adalet Divanı’nda dava açtı. Dünyada Türkiye dahil tüm Müslüman ülkelerin yapamadığı ilk adımı atarak;  Filistin lehine taraf oldu,  İsrail’in karşısına dikildi.

 İsrail’in Gazze’deki soykırımına Lahey’de neden sessiz kaldık? Bırakın dava açmayı, açılan davada bile safımızı belirleyip, taraf olamadık.

   İsrail’i Lahey’de sanık sandalyesine oturtan neden TÜRKİYE olmadı da? Nüfusunun % 80’i Hristiyan olan Güney Afrika müdahil oldu.

   BU NE YAMAN ÇELİŞKİ

   İsrail’in, Türkiye’den beslendiği iktisadi kanalları neden kesmiyoruz? Kesmeyi bırak, neden destek veriyoruz? Anlaşılır gibi değil. İsrail ile ekonomik ilişkiler tam gaz devam ediyor.

   İsrail’in Filistinlilerin üzerine ölüm yağdırmaya devam ettiği bu süreçte; ülkemizde İsrail’e karşın boykot çığlıkları artarken, İsrail ile ticari ilişkilerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bir yanda Filistin’i desteklediğini söyleyeceksin, öbür yanda İsrail ile ekonomik işbirliğine devam edeceksin.

   GAZZE’DEKİ BOMBANIN ÇELİĞİ TÜRKİYE’DEN

   İsrail’in en büyük çelik ithalatı Türkiye’den.

Türkiye’nin İsrail’e çelik ihracatı rekor düzeye ulaştı. İsrail Gazze’de insanlık suçu işlerken; İsrail ile sürdürülen ekonomik ilişkiler,  samimiyetsizlik ötesi iki yüzlülüktür.

   Akıl sır erecek gibi değil;

Gazze’de soykırım yapan İsrail,

Türkiye’ye vizesiz giren İsrailliler,

Türkiye’ye vizeyle giren Filistinliler,

İsrail Gazze’de Filistinlileri aç, susuz, elektriksiz bırakıyor. Tepelerine bomba yağdırıp, katlediyor. Siyasi iktidar ekonomik ilişkiler hemen kesilmez diye fetva verip, tüm hızıyla İsrail ile ekonomik ilişkilere devam ediyor.

   Bilerek ya da bilmeyerek İsrail katliamına sürdürdüğümüz ekonomik ilişkiler ile ortak olmuyor muyuz?

İSRAİL İLE TİCARETİ DURDURUN

Filistinlilerin üstüne sürülen tankların petrolü,Türkiye üzerinden akıyor. İsrail’e petrol sevkiyatı kesilse, İsrail’in ihtiyaç duyduğu mallar ulaşmasa, İsrail katliamı devam ettiremez.

Yaşanan katliamları görmezden gelip; İsrail’e çimento satmaya devam ediyoruz.

Gazze’nin elektriğini kesen İsrail; Zorlu Enerji, sahibi olduğu doğalgaz çevrim santralları ile İsrail enerji piyasasına elektrik üretiyor.

BOTAŞ İsrail’e petrol sevkiyatına devam ediyor mu?

Neden İĞDAŞ İsrail’e çelik satmaya devam ediyor?

İsrail işgali altındaki Gazze’de Filistin halkına yönelik katliamı sürdürürken; Azerbaycan Türkiye üzerinden İsrail limanlarına petrol nakledildiği herkesin dilinde…

Tüm bu gelişmeler olurken, bir samimiyetsizlik örneği karşımıza çıkıyor. İsrail ile ekonomik ilişkilerimiz tüm hızıyla devam ederken; İsrail mallarının boykot edilmesi için milli eğitim müdürlüklerine yazı göndereceksin.

Bu arada merak edenler için, Filistinliler Türkiye’ye neden vize ile giriyor?

İsrail’e Türkiye limanlarından ayda kaç gemi gidiyor? Merak ettim doğrusu, bilen var mı?

Sahi, bu gemiler kimin?  Bilen beri gelsin.

İsrail güçlerinin Gazze'deki saldırılarında ölenlerin sayısı 28 bin 64'e, yaralı sayısı da 67 bin 611'e ulaştı. (10 Şubat 2024)

SOYKIRIM SEFERBERLİĞİNE SESSİZ KALMAYALIM

FİLİSTİNLİLERDEN YANA TARAF OLALIM

Lahey’de, Uluslararası Adalet Divanı İsrail’i soykırım yasasına uymaya mahkum etti. Bu mahkumiyete rağmen soykırımı sürdüren Netanyahu’nun  1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah’a saldırının Ramazan’dan önce tamamlanması için talimat verdiği ortaya çıktı. İsrail Başbakanı savaş kabinesinden yedek askerlerinde silah altına alınmasını istedi. Seferberlik ilan eden Netanyahu, Filistinlileri Refah’da toplu olarak katledecek. Gazze’yi Filistinlilerden katliamla arındırma yolunda en büyük harekatı durdurun haykırışlarına TÜRKİYE olarak sessiz kalmayalım. Filistinlilerden yana taraf olalım.

 

1964 yılında Filistin Kurtuluş Örgütü, tüm bu yaşananlara bir tepki olarak kuruldu.1964 yılı 6.Filoyu kıble bilip namaz kılanlar, bugün emperyalizme karşı mücadele ettiklerini söylüyorlar. Dün olduğu gibi bugün de kıblesi 6. Filo olanlarla mücadele devam ediyor. Türkiye’den Deniz Gezmiş ve arkadaşları başta olmak üzere, emperyalizme ve siyonizm’e karşı mücadeleye katılmak için gençler Filistin’e gitmiş, savaşmış, tutsak düşmüş, yaralanmış ve ölmüştür. Ülkeyi yöneten Süleyman Demirel Hükümeti tam bir sessizlik içinde Amerikan-İsrail politikalarının tarafında duruyordu. Bugün Filistin-Gazze denilince saçını başını yolan siyasal İslamcılarıniçi boş ve etkisiz eylemlerinden biri: Katarlı  bir şirketin sahibi olduğu Strabucks’dan kahve alanlarla kavga etmek.

Örgütü, tüm bu yaşananlara bir tepki olarak kuruldu.

1964 yılında Filistin Kurtuluş Örgütü, tüm bu yaşananlara bir tepki olarak kuruldu.

 İSRAİL İLE OLAN TİCARİ İLİŞKİLERİMİZİ KESELİM.

Anamızı, babamızı, kardeşimizi, çoluk çocuğumuzu yetmedi; konu komşumuzu, din kardeşimizi  katledenlerle ekonomik ilişkisini kesmeyen bir insan ya da bir ülke düşünebilir misiniz? 30 bine yakın Filistinlinin katledilmesine daha ne kadar seyirci kalacağız?

İSRAİL İLE TİCARETİ DURDURUN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR