Köklü bir tarihi geçmişi olan Devrek’in Belediye Reisi Halil Ağa, bölgenin sosyal ve kültürel gelişmesine gayretlerinden dolayı mecidi nişanı ile onurlandırıldı. 100 yıl sonra torun Çetin Bozkurt bayrağı devraldı.
1892’den 2019’a 127 yılda Devrek Belediye Başkanı olarak kimler geldi, kimler geçti. Devrekli şair ve yazar Müfide Güzin Anadol’un akıldan çıkmayan ‘’Devrek Köprüsü’’ dizeleri gibi…
Çok sular aktı
Devrek köprüsü’nün altından
Çok kuşlar uçtu
Kaç kez soyundu
Millet bahçesi’nin koca çınarları
Ve güneş yapraklı söğütler.
Kaç kez sarardı Karşıyaka
Kaç kez sustu bülbüller
Kaç kez son uykusunda sevdiklerimiz
Kaç kez sela verildi Çarşı Camiinde
Nerde
Hacı Kamçı, Yeşilbaş
Aklar, Akınlar
Sivişler, Dervişler ve diğerleri
Usul usul akmada zaman
Nerde şekerci Süleyman
Bir kral görkeminde Berber Akif
Ocakçı’nın merceğine gülenler
Gönlü bol Zölemenler
Nerde
Gide gide bitmeyen Mahya Yeri
Püren kokulu Tefen yolları
Ninelerimiz, dedelerimiz
Ve üç katı aşmayan ahşap evlerimiz.
Çok sular aktı
Devrek Köprüsü’nün altından
Çok kuşlar uçtu
Ana, baba oldu çocuklarımız
Umudumuz, güvencemiz : Gençlerimiz
Çatladı tohumlar
Filizlendi fidanlar
Yeni bahçelerde, yeni çiçekler açtı.
Devrek’te baharda açan bu çiçek Çetin Bozkurt’tu.
Devrek, aşk misali bir sevdaydı ve bu sevdaya ulaşmak için bilgi, birikim, tecrübe emek ile yoğruldu. Sonuç olarak Devrek halkının iradesi hakim kılındı.
Umudu temsil eden Çetin Bozkurt, demokrasiye inanan Devrek halkının desteğiyle barış ve sevgi adına kazandı. Kendisine hayırlı uğurlu dileğimizle başarılar dileriz.
Çetin Bozkurt 19. belediye başkanı olarak 05 Nisan Cuma günü ilçe seçim kurulundan mazbatasını alarak görevine başladı.
DEVREK’TE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ
09 Nisan Salı günü Belediye Başkanı Çetin Bozkurt başkanlığında belediye meclisi toplandı. Çetin Başkan’ın Devrek’i birlikte yöneteceğiz mesajı toplantıya damgasını vurdu. Toplantı, belediye facebook hesabı üzerinden ve Cumhuriyet Alanı’ndaki dev ekrandan izlendi. Böylece şeffaf belediyeciliğin ilk adımı atılmış oldu.
Şeffaflık, hesap verebilirlik ve etkinliğin sağlanabilmesi için, yerel yönetimlerde halkın karar alma süreçlerine katılımı esastır.
• Yerel yönetimlerde katılım alınan kararların kalitesini arttırır. Bunun nedeni katılımın çok farklı perspektiften gelen bilgilerin paylaşılmasına, bu bilgiler üzerinden ortaklaşa çözümler üretilebilmesine ve yenilikçi yaklaşımların desteklenmesine olanak vermesidir.
• Katılım toplumsal çatışmaların çözümüne yönelik mekanizmalar sağlar ve uzlaşma kültürünü besler. Katılım yoluyla alınacak kararlar bir ortak iradeyi temsil edeceğinden daha fazla kamuoyu desteği alma ve daha kolay uygulanma potansiyeline sahiptirler.
• Katılım toplum içindeki etkileşim mekanizmalarını çeşitlendirir ve derinleştirir, bir arada yaşama ve dayanışma ruhunun güçlenmesine olanak verir. Katılım yerelde yaşayanların birbirlerinin sorunlarından haberdar olmasına olanak verir, farklı grupların empati kapasitesini geliştirir.
• Katılım şeffaf, hesap verilebilir ve meşru karar alma süreçlerini destekler. Kararların “yurttaş adına alındığı” anlayıştan “kararların ortaklaşa alındığı” bir anlayışa geçişi mümkün kılar