Advert
Advert
Advert
 TÜRKİYE TOPRAĞI VE HALKIN KURTULUŞU YOLUNDA EYLEMLE ÖLÜMÜ KUCAKLARIZ!...
Faik MEKİK

TÜRKİYE TOPRAĞI VE HALKIN KURTULUŞU YOLUNDA EYLEMLE ÖLÜMÜ KUCAKLARIZ!...

Bu içerik 4410 kez okundu.

TÜRKİYE TOPRAĞI VE HALKIN KURTULUŞU YOLUNDA EYLEMLE ÖLÜMÜ KUCAKLARIZ!...

6 Mayıs 1972,

Dalgalandı DENİZ,

Kükredi ASLAN,

Çoktan razıydı ölüme İNAN

 Seher vakti Hıdırellez ateşinin yakıldığı günün ilk ışıklarında, yüreğimize ateş düştü.

KURTULUŞ SAVAŞI’MIZIN

TÜM ŞEHİTLERİNE SELAM OLSUN

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ortak savunmalarına ‘’Ezenlere karşı verdikleri mücadelelerde ölen tüm ezilenlere selam olsun’’ diye başladılar.

... İçinde bulunduğumuz şartlar, geniş bir savunma yapmammızıve şahıslarımızda zincirlere vurulmak istenen bilimi ve gerçekleri savunmamızı gerektiriyor.

   Amacımız, aleyhimize verilecek cezayı önlemekten çok, doğruluğuna inandığımız doğa ve toplum kanunlarının, insanlık tarihine nasıl yön verdiğini açıklamaktır.

   Toplumların tarihi, ezenler ve ezilenler arasındaki mücadelelerin tarihidir. Çağımıza kadar bu mücadelelerde ezilenler daima yenilmişlerdi. Fakat 20. yüzyıl tarihimiz, ezenlerin barbarlığına ve bütün baskılara rağmen ezilenlerin kurtuluşuna tanık sahne olmaktadır.

   Günümüzde ezenleri temsil eden ve çıkarı uğruna yoksul ulusları boyunduruğu altında tutan EMPERYALİZM’dir.İnsanlık tarihi gericiliğin, barbarlığın ve vahşetin son kalesi olan emperyalizm de sonunu müjdeliyor.

   Bütün ezilen uluslar, emperyalizme her gün darbe üstüne darbe vuruyorlar. Asırlardır ezenlere karşı mücadelelerde hayatlarını feda edenlerin çabalarıboşa gitmemiştir. Dünyamız zafer türkülerini söylemek üzeredir…

   Ezenlere karşı verdikleri mücadelelerde, ölen tüm ezilenlere selam olsun...

   Dünya’nın ve Ortadoğu’nun en eski devletlerinden biri olan Türkiye, hala kalkınamamış olup, yarı bağımlı durumdadır. Bir avuç sermaye çevresi Amerikan doları uğruna ulusumuza ihanet etmiş ve bağımsızlığımızı yabancılara ticaret konusu yapmışlardır. Yurdumuzun bağımsızlığı için giriştiğimiz bu kavgada Kurtuluş Savaşı’mızda şehit olanların onurlarını ve ulusumuzun kaderini korumaya kararlı olduğumuzu bildiriyoruz.

   Kurtuluş Savaşı’mızın tüm şehitlerine selam olsun.

.......................

   Çağımıza damgasını vuran en güçlü silah bağımsızlık ve kurtuluş savaşlarıdır.

    Emperyalizme karşı verdikleri mücadelelerindebaşlarını eğmeden kahramanca savaşan tüm ezilen uluslara selam olsun.

...................................

İşçiler, köylüler, öğrenciler ve tüm yurtseverler gericilere karşı kahramanca karşı koymuşlar ve bu uğurda birçokları şehit olmuştur.

    Emperyalizme ve onun emrindeki uşaklara karşı verdiğimiz kutsal bağımsızlık kavgamızın şehitlerine selam olsun...

.....................

Ve Denizler uzun savunmalarını şu sözlerle tamamladılar:

Sayın Savcı,

  • AmerkanEmperyalizmi gayri millidir.
  • Ona ortaklık edenler ulusumuza ihanet etmişlerdir.
  • Emperyalizme karşı mücadele suç değildir...
  • Gayri milli olan emperyalizm ve ortaklarının sömürüsü, anayasaya aykırıdır.

   Mahkeme 16 Temmuz 1971 günü Altındağ Veteriner Okulu binası'nda Tuğgeneral Ali Elverdi başkanlığında Baki Tuğ savcılığında Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı 1 nolu Mahkemesi'nde başladı ve 9 Ekim 1971 günü bitti. Deniz ve arkadaşları 16 Temmuz1971'de başlayan THKO-1 Davası'nda TCK'nin 146. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle, 9 Ekim 1971'de idam cezasına çarptırıldı.

 

   Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan,  6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde idam edildi.

 

DENİZ GEZMİŞÎN İDAM SEHPASINDAKİ SON SÖZLERİ

 

 ‘’Yaşasın tam bağımsız TÜRKİYE!

   Taşasın halkların devrimci bağımsızlık mücadelesi!

   Yaşasın işçiler, köylüler!

   Kahrolsun emperyalizm!’’

 

Prof. Haydar Baş’ın Ezber Bozan DENİZ GEZMİŞ Çıkışı

Filistin’e gitti ve İsrail ile savaştı.

Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: "Amerika'nın 6. Filosu İstanbul'a geliyor ve Tophane'de demirliyor. Solcu arkadaşlar Amerikan askerlerini karaya çıkarmamak için yürüyüşe başladılar. Müslüman dediğimiz insanlar da Amerikan filosuna karşı namaz kılıyor. Yani Amerikan filosuna karşı namaz kılan bu adamlar Müslüman, Amerikanlıları protesto eden Deniz Gezmiş ve arkadaşları kâfir, öyle mi? Ben reddediyorum bunu. Deniz Gezmiş Aleviydi. Biz O yargılanırken, 'birkaç insan vurdu, illegal örgüt kurdular vs. sanıyorduk' baktık ki en sonunda hiç kimseye dokunmamışlar. Ben hayret ettim, bir insan nasıl olur da düşüncesinden dolayı idam edilir? Ne yaptı bu insanlar? Deniz Gezmiş Filistin'e gitti ve İsrail ile savaştı. Allah'ın ve Resulü'nün safında oldu, yahu sen bir defa bu safta oldun mu? Hep dini kullandın, istismar ettin, Filistin'i de öyle. Unutmayın bu insanlar dört dörtlük Müslüman'dı. Ne yaptı bu adamlar söyleyin? İsrail'e karşı çıktı diye... Sen onların safında yer aldın ama o karşı durdu. Ben şimdi O'na sahip çıkıyorum. Allah mekânını cennet eylesin. Onlara idam fermanını imzalayan bir savcı, biz partiyi kurduğumuz dönemde yanıma geldi, övüne övüne bunu anlatıyor. O zaman teşkilat başkanı arkadaşa, 'onu buradan uzaklaştırın' dedim. Size her zaman doğrunun yanında olmanızı tavsiye ediyorum ama hukuk çerçevesinde. Biz haktan yanayız, hukuktan yanayız ve de bu milletin safındayız."

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR