Advert
Advert
Advert
    EN BÜYÜK HIRSIZLIKLAR, KÖTÜLÜKLER İMARDARDAN GELİYOR
Faik MEKİK

EN BÜYÜK HIRSIZLIKLAR, KÖTÜLÜKLER İMARDARDAN GELİYOR

Bu içerik 3630 kez okundu.

 

   Ranta yenik düşen değil, rantı toplum ve kent yararına yönlendiren, planlayan ve yaratılan ekonomik büyüklüğü halkıyla paylaşan bir belediyecilik anlayışına ihtiyacımız var.

Adrese teslim parsel bazlı imar değişikliklerine HAYIR!...

KİŞİSEL ÇIKAR MI?

KAMU YARARI MI?

   En büyük hırsızlıklar, kötülükler, belalar imardan geliyor. Ortalıkta dolaşan imar hikayeleri, o kadar rahatsız edici ki hepimizin içini döndürüyor. Bu müthiş bir sıkıntı, adalet duygusunu sarsıyor. Bir yerde imar değişikliği varsa; bir dakika niye değiştiriyorsun? Bu değişimde şahıs, şirket ya da müteahhit yararı mı yoksa kamu yararı mı var? Buna bakılmalı. Parsel bazlı imar değişiklikleri en büyük bela.

   Dünyanın en eski mesleklerinden birisi, hakkına razı olmadan başkasının hakkına el uzatmak, hırsızlıklar yolsuzluklar ve kötülükler…

   Ranta yenik düşen değil, rantı toplum ve kent yararına yönlendiren, planlayan ve yaratılan ekonomik büyüklüğü halkıyla paylaşan bir belediyecilik anlayışına ihtiyacımız var.

İMAR PLANININ GENEL AMACI

İdare hukuku bakımından tüm idari işlemlerin nihai amacı kamu yararıdır. Böyle olunca da imar planlan kamu yararına olması gereken belgelerdir. Kamu yararı ise bir şehrin bütününü ilgilendiren bir konu olup, o şehrin yaşayan mülk sahiplerinin kişisel çıkarlarının toplamına indirgenemez.

İmar planları ile düzenlenen alanlarda bir arazi parçasının kamu yararına en uygun kullanım şekli belirlenir. Bu nedenle plan hiyerarşisine göre imar planlan, yönetmelik ve ruhsattan önce uygulanması gereken mevzuattır. Planlı bir bölgede imar planına aykırı alan kullanımı mümkün değildir. Eğer imar planına aykırı kullanım gerekmekte ise o zaman önce usulüne uygun olarak imar planının değiştirilmesi zorunludur.

Kamu yararı yerine, kişi ve müteahhit  yararı gözetmek, gayri ahlakı bir davranıştır.

   Devrek yeniden doğacak sloganı ile başarılı, çalışkan, akılcı ve güçlü bir yönetim anlayışını sosyal politikalarla destekleyerek, yarınlara umutla bakan bir belediyeciliğe imza atmak için ÇETİN BOZKURT geliyor.

   Günümüzde, belediyelerin dükkan, başkanların şirket patronu, kent sakinlerinin ise, müşteri olarak görüldüğübir anlayış var. Bu menfaatçi, çıkarcı ve piyasacı bir anlayıştır. Bu anlayışın karşısında, halkçı belediyecilik anlayışını savunanlar, demokratik, katılımcı, kamu yararı gözeten çağdaş yerel yönetim anlayışını koyuyorlar.

   Devreklilerin haklarının, Devrek’in demokratik yönetilmesinin ne kadar önemli olduğu ortada...

 

     DEVREK’TE YEREL YÖNETİMDE DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ

  •  Herkesin hakkının korunduğu bir Devrek için, Devrek’te yaşamı paylaşmak için geliyoruz.
  • Halkın sorunlarını çözen bir belediye yaratmak için geliyoruz.
  •  Atacağımız her adımda, Devrek esnafıyla, halkımızla ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelip, onların yönlendirmeleri doğrultusunda hareket edecek bir belediye yaratmak için geliyoruz.
  • İnsana hizmet etmek, çevresi doğası ile Devrek’i güzel kılmak; geleceğimizi düşünmenin bir sorumluluğudur. Belediye, halka hizmetin en doğru noktasıdır. Burada vatandaşın sorunlarının çözüm bulması şarttır. Tüm bu sorunlara çözüm bulmak için geliyoruz.
  •  Hiç kimseyi ayırmadan, hangi görüşte olursa olsun, her yurttaşa eşit hizmet için geliyoruz.
  •  Halkçı belediyeciliğin gereği sosyal projeler uygulamak için geliyoruz.
  •  Şeffaf belediyecilik yaparak, herkesin kontrolünde hizmetler yapmak için geliyoruz.
  •  Halka hesap verebilen bir belediyecilik anlayışı ile çalışmak için geliyoruz.
  •  Bahane üretmek yerine hizmet vermek için geliyoruz.
  • Yolsuzluk değil, hizmetleri ile konuşulan bir Devrek yaratmak için geliyoruz.
  •  Hizmet ve projelerle Devrek’in çehresini değiştirmek için geliyoruz.
  • Geliyoruz zincirleri kıra kıra, engelleri aşa aşa HEY!...

SONUÇ OLARAK

Halkçı (katılımcı) belediyecilik bu yağmacı anlayışın tam tersidir. Bizim belediyeciliğimizin temelini insan merkezli, dürüst ve eşitlikçi bir hizmet anlayışı oluşturmaktadır.

Yolsuzluk değil, hizmetleri ile konuşulan bir DEVREK yaratmak için yola çıktık.

 

   ÇETİN BOZKURT İLE DEVREK KAZANACAK

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR