Advert
Advert
Advert
DEVREK BELEDİYESİNİN KORONA VİRÜS İLE MÜCADELE KAPSAMINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR
Faik MEKİK

DEVREK BELEDİYESİNİN KORONA VİRÜS İLE MÜCADELE KAPSAMINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

Bu içerik 3717 kez okundu.

 

  • Cadde ve sokaklarımız da belediye ekiplerimizce yıkama çalışmaları yapılarak daha steril hale getiriliyor.
  • Uzun süre evlerinde karantina altında olan çocuklarımız için Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt’un talimatıyla Belediyemiz ekiplerince uzun süredir karantina altında olan ve haftanın belirli günlerinde sokağa çıkma izni verilen çocuklarımız için oyun parkları dezenfekte edildi.

  •    Avrupa Devrekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Belediyemize gönderilen yardım çeklerini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza iletmek üzere ilgili kişilere teslim edildi.
  •    Belediye ekipleri dezenfekte ve sterilizasyon çalışmalarını program dahilinde sürdürmeğe devam ediyor.
  •    65 Yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan bireylerimizin her gün yanındayız.

  • Sebze meyve pazarı ile konfeksiyon pazarını ziyaret eden Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt, covid 19 salgın hastalığının bulaşma riskini en aza indirmek için her türlü tedbirin uygulandığını belirtti. Pazar alanlarına girişte maske ve eldiven takma zorunluluğu bulunurken, vatandaşların ateşi olup olmadığı kontrol ediliyor. Vatandaşların kullanımı için dezenfektan standı kurulurken, pazar kurulmadan önce bakteri ve virüslere karşı sterilizasyon çalışmaları yapılıyor.
  • Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süredir kapalı olan ve bugün yeniden faaliyete başlayan berber ve kuaförlerde ücretsiz dezenfekte işlemi yapılırken, Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı.Berber ve kuaför esnafına hayırlı işler temennisinde bulunan Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt, alınan tedbir kararlarına uyulması ve hijyen kurallarına riayet edilmesi konularında uyarılarda bulundu.
  •    Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve CHP Devrek İlçe Başkanvekili Şazi Sivişoğlu ile birlikte Devrek Devlet Hastanesine ziyaret gerçekleştirdi.

Başhekim Onur Merdivan ve Sağlık Hizmetleri Müdürü Aylin Gökmen ile bir süre görüşerek bilgi alışverişinde bulunduktan sonra, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından tedarik edilen koruyucu kıyafetler Başhekim Merdivan'a teslim edildi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Başhekim Merdivan, Covid 19 salgını ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarının kullanacağı özel koruyucu kıyafetler için teşekkür etti.

  • Koronavirisü salgını nedeniyle gurbetçi hayırsever iş insanlarımız Devrek Belediyesine 20.000 adet maske yardımında bulundu.

Yapılan yardım neticesinde Belediyeye ulaşan maskeler Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt vasıtasıyla Devrek Merkez ve Köy Muhtarlarına teslim edildi.

  •    Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çöp konteynerleri hem görüntü, hem hijyen açısından kontrol edilip tamir, bakım ve boyama işlemini yapıldı.

Yapılan yenileme işlemi ile özellikle koronavirüspandemi salgınının ve yaz aylarında oluşan kötü kokuların, görüntü kirliliğinin önüne geçilerek haşere ve sineklerin oluşumunun engellenmesi hedefleniyor.

  • Koronavirüs tedbirleri kapsamında Belediyemiz tarafından tıbbi maske ve eldiven atık kutuları oluşturuldu.

 

  •    Zonguldak İl Ticaret Müdürlüğü ile Devrek BelediyesiZabıta Müdürlüğü ekipleri manav ve sebze-meyve satışı yapılan marketlerde fiyat kontrolü yaptı.
  • Devrek Belediyesi tarafından imalatı yapılan kan alma kabini Devrek Devlet Hastanesine teslim edildi.
  • ASKIDA EKMEK VAR

  • Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere mahalle muhtarlarımıza maske dağıttı.
  • Koronavirüsle mücadele sürecinde gösterdikleri gayretten dolayı Polis ve Jandarma ekiplerine teşekkür eden Belediye Başkanımız Çetin BOZKURT, kontrol ekiplerinin çadır ve bir takım ihtiyaçlarını karşıladı.
  •    Devrek Belediyesi,65 Yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan bireylerimizin her gün yanında olmaya devam ediyor.
  •    İnsan hayatı için tehlike oluşturan koronavirüs salgını nedeniyle halkımızın sağlığını düşünerek İlçemizde bulunan içme suyu noktaları belediye tarafından kapatıldı. Gerekli hijyen ve bakım çalışmaları yapılan çeşmelere, sokak canlılarımızın ihtiyaçları olan suyu karşılamaları için içleri su ile dolduruluyor.

Tüm dünya üzerinde etkili olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın hastalık olarak kabul edilen COVİD-19’un ülkemizde ilk görüldüğü andan itibaren önlemler almaya başlayan Devrek Belediyesi, ilçe genelinde tam anlamıyla koronavirüs seferberliği ilan etti.

   Salgının başladığı günden bugüne kadar canla başla çalışan belediye başkanımız Çetin Bozkurt ile tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederiz. Ayrıca Devrek Kaymakamı Ümit Alpay ve Vefa Sosyal Destek grubuna da çalışmalarından ötürü teşekkür ederiz.

 

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR