Advert
Advert
Advert
KANLA BÜYÜYEN HARİTA
Faik MEKİK

KANLA BÜYÜYEN HARİTA

Bu içerik 8380 kez okundu.

 

 

 

 

 

 

 

1946-2010 arası Filistin’in kaybettiği toprak oranı

   1947'de BM Filistin'i ikiye böldü ve 1 yıl sonra İsrail Bağımsız Devleti'ni ilan etti. Aradan geçen 68 yıl içinde Filistin haritası bakın ne hale geldi.

   BM Genel Kurulu’nun 1947’de Filistin topraklarının Araplar ve Yahudiler arasında bölünerek, Kudüs’e uluslararası statü tanınmasını onaylamasıyla birlikte Filistin'in yok oluş süreci başladı. Aradan geçen 68 yıl içinde İsrail toprakları büyürken Filistin haritası küçüldükçe küçüldü.

İsrail sınırları ve başkenti olmayan tuhaf bir devlettir.

 

FİLİSTİN BATININ VE ARAP DÜNYASININ İHANETİNE UĞRADI

 

   Emperyalist ülkelerin Ortadoğu’da bir devlet kurma hayalleri 1948 yılında Siyonist İsrail’in kurulması ile gerçeğe dönüştü. Ve Filistin toprağı onun gerçek sahibi olan Filistinliler için cehenneme döndü.

   Amerikan emperyalizmi Ortadoğu’da kana doymuyor. Enerji kaynaklarını emperyalizmin hizmetine sunmak için bölgede böl-parçala-yut taktiğini hayata geçirmek için Kudüs’ü  israil’in  başkenti olarak tanıdı.

1967 sınırlarını tanıdığını açıklayarak, İsrail işgalini tanıyan Hamas mı karşı çıkacak?
   Adı İslami Direniş olan Hamas, yıllarca Filistin’i ikiye bölerek İsrail’in “terör” kaynaklı her türlü argümanına gerekçe yarattıktan sonra, geçtiğimiz yıl birden bire Yeni Siyaset Belgesi’nde “1967 sınırlarını tanıdığını” açıklayarak İsrail’i de tanıdığını dünyaya ilan etmiş oldu. El Fetih başta olmak üzere solcu, laik Filistin direniş hareketlerinin yarım yüzyıldan fazla bir sürede getirdiği noktanın çok gerisine düşürdüğü Filistin sorununda İsrail’i meşrulaştıran Hamas’ın İsrail’e karşı koyacak ne gücü ne de bir programı vardır.

   Suudi Arabistan Veliaht Prens mi karşı çıkacak?

Filistin’i İslam dünyasının karşılığı olmayan tepkileri değil, bölgede anti-emperyalist  mücadele Siyonist İsrail’i ve emperyalist güçleri durdurabilir.

   Emperyalizmin işbirlikçisi, uşağı, kuklası arap dünyasından mı tepki bekleniyor? (İran, Suriye hariç)

Sonuç olarak; İsrail’le ABD’yle, İran’a, Suriye’ye, Hizbullah’a karşı işbirliği yapanlar Filistin meselesinde İsrail-ABD ortaklığına itiraz edemezler. Filistin’i dün Suriye, solcu Filistin örgütleri (El Fetih) savunuyordu, bugün de onlara ek olarak İran, Hizbullah savunuyor.
Başka ses çıkaran olmayacak. Gerici Arap rejimleri Kudüs’ün İsrail tarafından yok edilmesine geçmişte olduğu gibi yine sessiz kalacaklar. Bağırıp çağırmaları gerçekçi değil…

 

Deniz Gezmiş ve arkadaşları,

 Filistin halkının yanında,

Siyonist İsrail’e karşı…

 

 

 

 

   Filistin topraklarında barış süreci yok!...

   Kan, gözyaşı, işgal ve ölüm var.

   Kahrolsun Emperyalizm

   Yaşasın Filistin Halkının Direnişi

   Filistin’e Özgürlük, İsrail’e Boykot!... 

  

Filistin, Gazze demek direniş demek, …

İşgalci İsrail Filistin’den DEFOL!...

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR