Devrek TSO’nı seçim heyecanı sardı. Devrek TSO 1 Ekim’de yeni başkanını seçecek. Seçimler için üç isim adaylığını açıkladı. Abdullah Başoğlu, Ertan Cıvak ve mevcut Başkan Haldun Hacıkulaoğlu. Dört yılda bir yapılan seçimlerde göreve başkan ile birlikte gelecek, 22 meclis üyesi ve 52 komite üyesi Devrek TSO’nun yapısını belirleyecek.
Devrekli, Gökçebeyli, Çaydeğirmenli, Bakacakkadılı, kendi alanlarında başarılı iş insanları ile birlikte yola çıkan Abdullah Başoğlu ‘’daha başarılı DEVREK TSO için değişim zamanı geldi; hizmet için göreve talibiz, bir tek kişiyi bile istihdam etmeyen, birkaç kişinin söz sahibi olduğu değil; gerçek anlamda ticaret erbabı ve iş insanlarından oluşan bir ekiple yönetilen Devrek TSO istiyoruz.’’ Dedi. Başoğlu ve ekibi çalışmalarını Devrek, Gökçebey, Çaydeğirmeni ve Bakacakkadı’da sürdürüyor.
UMUT VERİCİ BİR GRUP
İş yaşamındaki başarılı gençler, bağlı bulundukları meslek örgütü olan Devrek TSO’ da bir araya gelmek için kolları sıvadı. Ülkemizin dinamik gücü olan gençlere yol açmanın vakti zamanı geldi. Gençlerinde yer aldığı yönetim Devrek TSO’nı geleceğe taşıyacak. Toplumu dinamik ve canlı tutan en temel değişkenlerden biri olan gençlerin kararlılığı ve dinamizmi oda üyelerinin desteğini alacak. Devrek TSO’nun oturduğu yerden nutuklar atan değil; ben de varım diyerek cesaretle yerinden doğrularak sorunların çözümü için projeler üretecek gençlere ihtiyacı var. Başoğlu ve ekibinde bu canlılığı görüyoruz.
Devrek TSO’nun başarısı, ilerlemesi gençlerin kararlılığına ve dönüştürücü gücüne bağlı… Devrek TSO seçimlerinde rüzgar Abdullah Başoğlu’ndan yana esiyor. Yapılan kamuoyu araştırmalarına bakılırsa ipi göğüsleyecek başkan adayı Abdullah Başoğlu olacak.
ABDULLAH BAŞOĞLU KİMDİR?
03 Ocak 1994 yılında Devrek’te doğdu. Adını, 1952 yılında orman ürünleri ve nakliye alanında faaliyete başlayarak sektörde ilk adımını atan dede Abdullah Başoğlu’ndan aldı. Baba Necdet Başoğlu, babasından aldığı bayrağı daha yukarı yükseltmeye başladı. Bugün, Başoğlu Orman Ürünleri Sanayi A.Ş ve Başoğlu Lastik Kaplama şirketleri 250 kişiyi istihdam eden bir sanayi kuruluşu haline geldi.İş yaşamında başarılara imza atan bir aileden gelen Abdullah, ortaokul ve lise eğitimini Zonguldak TED Kolejinde tamamladı. Maltepe Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden 2018 yılında mezun oldu. TOBB’a bağlı Türkiye Orman Ürünleri Meclisi’nde üye olarak görev almaktadır. Aynı zamanda taraftarı olduğu Beşiktaş takımının kongre üyesidir. Artık, Başoğlu A Ş’de başarı bayrağını daha da yükseltmek için 3. kuşak işbaşında… 2021 yılında diş hekimi Övgü Malkoç ile evlendi.
Abdullah Başoğlu ile uzun uzadıya Devrek TSO’da ekibi ile yapacağı faaliyetleri konuştuk. Aşağıda, duygu, düşünce ve görüşlerini toparlamaya çalıştım.
ÜYELERİMİZE DÖNÜK FAALİYETLERİMİZ NE OLACAK?
Devrek, Gökçebey, Çaydeğirmeni, Bakacakkadı, Eğerci ve Dirgine’de odamıza kayıtlı üyelerimizin sorunlarını ve önerilerini dinlemek için belirli aralıklarla ziyaret ve toplantılar yapılacak. Tüccar ve sanayicilerimizi bir araya getirerek, görüş alışverişi ile yerel ve bölgesel sorunların tespiti yapılacak. Yapılan tespitler TOBB’nin sanayi ve ticaret şuralarında ve TOBB’a bağlı ticaret odaları toplantılarında Devrek TSO adına söz alınarak iletilecek. TBMM’de milletvekillerine ve ilgili komisyonlara bildirimlerde bulunacaktır. Sorunların çözümü için önce tespit, daha sonra sorunların yer aldığı dosyaların meclise sunumu şeklinde bir yol izlenecektir. Odamızın faaliyetlerini sağlıklı yürütmek ve akademik destek sağlamak için BEÜ’ si ile işbirliği yapılarak akademik danışman atanmasını sağlayacağız.
Oda ne işe yarar? Sadece üye aidatlarının toplandığı, prosedürel hizmetlerin yerine getirildiği, seçimden seçime üyelerin ziyaret edildiği bir oda olmaktan uzak; Devrekli, Gökçebeyli, Çaydeğirmenli, Bakacakkadılı tüccar ve sanayicilere hizmet eden bir odaya dönüşecektir. Odamız faaliyetleri akademik danışman gözetiminde yürütülecektir. Kalkınmanın lokomotifi yerelden geçer. Merkezi yönetim (kaymakamlık), yerel yönetim (belediye), üniversiteler, diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalışmasını sağlayarak; yerelden kalkınma sürecini başlatacağız. Ticaret odalarının yerel kalkınmadaki rolü yadsınmaz. Üyelerimizi bir araya toplayarak, kolektif çıkarlar doğrultusunda projeler gerçekleştirilecek. Kapalı kapılar ardında işler çevrilmeyecek. Odaların temel amacı üyelerin çıkarlarını korumak, yerel ekonomiyi temsil ve teşvik ederek yatırımları organize etmektir. Odamıza kayıtlı firmalara, uzman tavsiyesi, yatırım, yardım, iş planlama desteklerinin akademik danışmanlar aracılığı ile verilmesini sağlayacağız.
Girişimcileri uyaran, yeni iş alanlarını genişleten hibelerin sağlanması, hazine arazilerinin düşük fiyatla kiralanması ve teşviklerin verilmesi için tüm yollar denenecek. Önceliğimiz yerelde ekonomik şartların iyileştirilmesi olacaktır.
Daha katılımcı bir oda için,
Görüşlerinizle yol almak için,
Mesleki ve sektörel sorunlarımızı temsilcilere iletmek için,
Mesleki sorunlarla ilgili çözüm önerileri, görüş ve projeleri ortaya çıkarmak için,
Devrek TSO’nın meclis ve yönetim kurulu üyeleri,toplantılarda oturum başına alınan huzur hakkı parasını almayıp; üniversite öğrencilerine burs vermek için,
Birlik, beraberlik ve dayanışmanın hakim olduğu bir TSO için,
Yurtiçi ve dışı fuar hizmeti vererek, üyelere pazar imkanları yaratmak için,
Tarım ve sanayi ekonomisini bir araya getirmek için,
Marka değer yaratmak için,
KOSGEB’ten sağlanacak kredilerle ortak projelerin hazırlanması için,
B U R A D A Y I Z
Gelelim günümüze; gezelim tozalım, yiyelim içelim, alalım verelim, masrafları yükleyeverelim, anlayışı ile yönetilen bir kurum yerine; yaşadıkları yerin ekonomisine güç katacak, canlandıracak, yerel üreticilerin, tüccar ve sanayicilerin sorunlarına eğilecek, çözümler ve projeler üretecek yeni bir yönetime ihtiyacımız var. Velhasıl, atalarımızın dediği gibi ‘’işi ehline veriniz’’
BAŞARILI BİR DEVREK TSO İÇİN
DEĞİŞİM ŞART!...