Advert
Advert
Advert
İŞKUR, ZONGULDAK’TA İŞÇİ ALIMI YAPILACAK İLÇELERİ AÇIKLADI!
Faik MEKİK

İŞKUR, ZONGULDAK’TA İŞÇİ ALIMI YAPILACAK İLÇELERİ AÇIKLADI!

Bu içerik 9318 kez okundu.

 

   AK Partili Belediyelere Kontenjan  Var, Muhalif Belediyelere İşçi Alımı Yok!...

   Atalarımız; haktan, hukuktan, adaletten, doğruluktan vazgeçmememiz için kültürümüzü, ahlak anlayışımızı, davranış bilincimizi, gelenek ve göreneklerimizi hak, hukuk, adalet, doğruluk ilkeleriyle donatmışlardır. Ne yazık ki demokrasi, hukuk ve adaletten uzaklaşma, beraberinde yozlaşma ve kokuşmayı getirir.

   Zonguldak İŞKUR İl Müdürlüğü, personel alımı açıklaması yaptı. CHP’li belediyeler alıma dahil edilmezken sadece AK Partili belediyelerde personel alımı yapılması dikkatlerden kaçmadı.

   Zonguldak’ta "Toplum Yararına Programı" kapsamında 300 kişinin işe alınacağı duyuruldu. Açıklamada AK Partili belediyelerin olması, CHP'li belediyelerin olmaması dikkat çekti.

   6 ay süreyle belediyeler ve kamu kurumlarında çalıştırılmak üzere alınacak 300 kontenjanın 30’u kamu kurumlarına, 270’i de AK Partili 13 belediyeye verilirken, CHP’li İYİ Partili belediyelere kontenjan ayrılmaması hayretle karşılandı.

   İŞKUR’un ‘’Toplum Yararına Programı’’ kapsamında Zonguldak, Kilimli, Kozlu, Karaman, Beycuma, Elvanpazarcık, Nebioğlu, Karapınar, Filyos, Çaydeğirmeni, Gelik, Ormanlı ve Gülüç olmak üzere 13 AK Partili belediyeye 270 kontenjan ayrıldı. Ayrıca, 20 personelin il özel idaresine, 10 personelin de orman işletme müdürlüğüne verildi.

   Başta CHP’li Devrek ve İYİ Partili Gökçebey olmak üzere Zonguldak’ta 11 CHP’li belediyeye kontenjan ayrılmaması kamuoyunun büyük tepkisini çekti.

   CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Zonguldak'ta, İŞKUR'un, TYP kapsamında 6 ay istihdam edilecek 300 işçiden 270'inin AK Partili belediyelere ayrıldığını, 30 personelinde kamu kurumlarına verildiğini söyleyerek; Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle yaşanan skandalı TBMM gündemine taşıdı. Deniz Yavuzyılmaz Bakan Selçuk’a ‘’ CHP’li ve İYİ Partili belediyelere TYP kadrolarında hiçbir görev verilmemesi bir tesadüf müdür? AKP’li belediyeler dışında kalan belediyelerde ikamet eden vatandaşlarımız hangi amaç doğrultusunda  ayrımcılığa maruz bırakılmaktadır.’’ sorusunu yöneltti.

   Her daim din, iman edebiyatı yapanlara bir hatırlatma yapalım.

   Hele “Kul hakkıyla karşıma gelme” sözü, tümüyle Kur’an’ın ruhunu yansıtır.

HAK, HUKUK, ADALET

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR